2020. április 5., vasárnap

Gyógytestnevelés: mozgás műanyag kupakokkalSziasztok Gyerekek!

Küldöm a jövő heti feladatokat. Továbbra is várom a fotókat vagy videókat, hogy lássam hogyan csináljátok a feladatokat!
Jó szórakozást kívánok a feladatokhoz!

Játékos feladatok kupakokkal vagy lego darabokkal

Nézz körül a lakásban és keress 16db kupakot. Ha esetleg nincsen, akkor keress 16db akkora lego darabot, amit majd a lábaddal is meg tudsz fogni. Ha megvannak a kupakok, vagy lego darabok akkor egy kis dobozra is szükség lesz, amibe beleteszed majd ezeket a darabokat.

Bemelegítés: Az erősítő feladatok előtt, melegíts be alaposan!
-Állj a szőnyegre és emeld a karjaidat magastartásba! Nyújtózz a mennyezet felé egyik majd másik karoddal. Ismételd meg 20x!
-Tedd a kezedet a válladra és körözz hátra 4x, előre 4x!
-Állj kis terpeszállásba és támaszkodj a kezeddel a térdedre! Domboríts a hátaddal, majd homoríts! 10x ismételd meg!
-Ülj le pillangóülésbe! Támaszkodj meg a jobb kezeddel a talajra úgy, hogy a könyököd a törzsed felé nézzen! Bal karodat emeld magastartásba és végezz törzshajlítást jobbra! Ismételd meg a másik irányba is! Ismételd meg a feladatot 10X!
-Ülj le hajlított ülésbe a karodat pedig emeld oldalsó középtartásba! Végezz törzsfordítást jobbra, majd balra! Tartsd a karodat végig vízszintesen! 10x ismételd meg!
-Maradj hajlított ülésben a kezeddel támaszkodj le a talajra! Tedd a lábaidat nagyobb terpeszbe és döntsd be egyik térdedet, majd másikat a talajra! Ismételd meg 10x a feladatot.

Erősítő gyakorlatok:
Az erősítő gyakorlatokhoz készítettem egy kis játékot. A játék neve: Nyissa ki a dobozt! Nyisd ki a dobozokat és csináld meg a feladatokat!

A játék linkje: https://wordwall.net/hu/resource/1231772

Játék
A következő feladathoz kelleni fog a testvéred, vagy anyukád, apukád. A feladat a következő: tegyétek le a dobozt tőletek egy bizonyos távolságra, majd lábatokkal dobjátok bele a kupakot a dobozba. 10 kísérletből ki tud többször beletalálni a dobozba. Többször is megrendezhetitek a versenyt! Mindkét lábbal versenyezzetek!

Küldök egy linket is, hátha így könnyebb a feladat végrehajtása:
https://youtu.be/xiUPdUy57t0

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és nagyon jó pihenést kívánok a tavaszi szünetre! 


Kati néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Eredmény

Kedves Kicsik ! Nos , gondolom mindannyian örömmel olvassátok az utolsó bejegyzéseket , hiszen ennek a tanítási évnek holnaptól vége :-) :-...