2020. március 23., hétfő

Gyógytestnevelés

Kedves Szülők, Gyerekek!

Turcsik Katalin vagyok az iskola gyógytestnevelő tanára. Hetente fogom feltölteni a feladatokat, illetve azok neveit is leírom, akik jártak hozzám gyógytestnevelés órára. A kérésem az lenne, hogy hetente kétszer végezzék el gyerekek a feladatokat. Igyekszem minél játékosabb feladatokat készíteni, hogy egy kis pihenő lehessen a tanulnivalók között!

Névsor:
András Ábel
Baranyi-Nagy Erik
Bereczky Bálint
Havasi Emma
Kundrák-Sallay Esztella
Novák-Bottyán János
Nyulasi András
Pongrácz Péter
Pozsonyi Vince
Fogarassy Ádám

Eheti feladat a következő:


Állatutánzó gyakorlatok
Végezzétek a feladatokat keresztül a szobátokon. Amennyiben túl kicsi a szobád, akkor minden feladatot 2x csináld meg.

Óriásjárás nyújtózással:
Haladjatok lábujjon keresztül a szobán, apró lépésekkel, közben nyújtózkodj magastartásban hol az egyik, hol a másik karoddal. Próbáld meg a fa tetejéről a legpirosabb almát leszedni!

Sarkonjárás, ujjfűzéssel hátsó rézsutos mélytartásban:
Haladjatok sarkon, keresztül a szobán, ujjaitokat fűzzétek össze a hátatok mögött mélytartásban. Kezeteket emeljétek el a feneketekről, mintha kosarat képeznétek vele.

Gólyajárás csípőretartással:
Haladjatok körbe a szobában, mint egy gólya. Magas térdemeléssel haladjatok előrefelé és egy picit tartsd meg a térdedet a levegőben.

Kutyajárás előre:
Helyezkedj el a talajon négykézláb helyzetben úgy, hogy a tenyereden és a talpadon támaszkodj. Így haladj előre. A hátadat végig tartsd egyenesen.


 Kutyajárás hátrafelé:
Ugyanaz a feladat, mint az előbb, csak háttal végezd a feladatot.

Integetős kutya:
Haladj előrefelé kutyajárásban és minden lépésre emeld meg ez egyik kezedet és integess a plüss állataidnak vagy a szekrénynek, ágynak.

Piramis helyzetben járás:
Hasonlít a kutyajáráshoz csak végig nyújtott térdekkel kell haladni előrefelé. Figyelj arra, hogy a haladás közben a sarkaddal a talaj felé nyújtózz és a hátadat is egyenesen tartsd.

Piramis helyzetben járás, karkörzéssel előre:
Haladj piramishelyzetben előrefelé, és minden lépésre végezz karkörzést előre.

Méhecske repülés:
Szaladj körbe a szobádban széttárt, nyújtott karokkal. Néha forogj körbe, hol jobbra, hol balra, mint a méhecske, aki begyűjti a mézet.

Nyusziugrás előrefelé, hátrafelé:
Nyusziugrással haladj körbe a szobában. A következő körben próbáld meg hátrafelé is.

Bolondos nyusziugrás:
Nyusziugrással haladj körbe a szobádban úgy, hogy a lábaddal egyik oldalról a másikra ugorjál. A feladatot úgy végezd el, mint amikor az iskolában a pad felett ugranál át a lábaddal egyik oldalról a másikra, de a padot végig fogod a kezeddel.

Szimatoló kutya:
Helyezkedj el térdelőtámaszban, ujjaidat fordítsd egymás felé és hajlítsd be a könyöködet, az orrod szinte érje a talajt. Haladj úgy körbe a szobában, mint ahogy a kutya szaglászik.

Pókjárás:
Helyezkedj el ülésben a talajon, támaszkodj meg a kezeddel és a talpaddal. emeld meg a fenekedet és így haladj körbe a szobádban. Figyelj arra, hogy a fenekedet végig magasan tartsd a levegőben.

Rákjárás:
Ugyanúgy helyezkedj el a talajon, mint az előbb, csak háttal a menetiránynak és így haladj körbe a szobádban. Figyelj arra, hogy a fenekedet végig magasan tartsd a levegőben.

Cica hát-kutya hát (domborítás-homorítás)
Helyezkedj el térdelőtámaszban a talajon, (támaszkodjatok a tenyereden és a térdeden). Végezz domborítást a hátaddal, majd enged le és homoríts. Lassan emeld és enged le a hátadat és egy kicsit hosszabb ideig tartsd meg a helyzeteket. Ismételd meg 10x.

Ügyesek legyetek a végrehajtás során!

Szép napot kívánok!
Turcsik Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Eredmény

Kedves Kicsik ! Nos , gondolom mindannyian örömmel olvassátok az utolsó bejegyzéseket , hiszen ennek a tanítási évnek holnaptól vége :-) :-...